În 2025, pensionarii se confruntă cu modificări semnificative privind impozitarea pensiilor și efectele măsurilor guvernamentale asupra finanțelor lor. Decizia de a renunța la majorarea pensiilor cu 12% și de a menține cheltuielile la nivelul anului 2024 a generat controverse și îngrijorare printre seniori.
Reglementările referitoare la impozitarea pensiilor rămân neschimbate pentru persoanele cu pensii sub 3.000 de lei. De asemenea, modificările din 2025 includ menținerea valorii punctului de pensie la 81 de lei și a pensiei minime la 1.281 de lei, în timp ce indemnizația medie nu a fost ajustată conform planurilor inițiale.
Aceste măsuri au fost justificate de necesitatea de a limita deficitul bugetar, generat de majorările semnificative din 2024. Anularea indexării pensiilor va afecta puterea de cumpărare și nivelul de trai al pensionarilor, în special al celor cu venituri mai mari.
În concluzie, pensionarii cu venituri mici beneficiază de o protecție fiscală, în timp ce ceilalți vor resimți impactul impozitelor mai mari. Este esențial ca aceștia să fie conștienți de schimbările și să-și ajusteze bugetul personal corespunzător.
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “specialarad.ro”
contact: medialux85@gmail.com
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News si rescrise cu cuvintele noastre. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com