DSP Arad atrage atenția asupra riscului de îmbolnăvire cu trichineloză. Trichineloza este o boală infecțioasă determinată de larve ale unor viermi paraziți. Oamenii se îmbolnăvesc prin consumul de carne crudă sau insuficient gătită. Riscul de trichineloză este mai mare în perioada sărbătorilor de iarnă, când se consumă carne de porc sau vânat. DSP Arad recomandă achiziționarea de la unități avizate, evitarea gustatului cărnii crude și gătirea completă a acesteia. Diagnosticul și tratamentul trichinelozei necesită consultul medicului. În țara noastră, în anul 2023, s-au înregistrat 31 de cazuri noi de trichineloză, iar metodele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele de viermi. Este important să se respecte măsurile de prevenție și să se trimită probele de carne la autoritățile veterinare pentru testare. Consumatorii sunt sfătuiți să fie atenți la preparatele din carne și să evite riscul de infectare cu Trichinella spp.
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “newsar.ro”
contact: medialux85@gmail.com
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News si rescrise cu cuvintele noastre. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com